اطلاعات کامل سموم مختلف در كشاورزي

•  با توجه به رشد روز افزون جمعیت نیاز به تولیدات کشاورزی و مواد غذایی در جهان روز به روز بیشتر می شود. و این در حالی است که هر سال مقادیر زیادی از گیاهان زراعی و حاصل دسترنج کشاورزان زحمت کش در مزرعه و یا انبار مورد هجوم حشرات زیان آور عوامل بیماری زا و علف های هرز قرار می گیرند…

فروش خدمات باغبانی معلمی
•  با توجه به رشد روز افزون جمعیت نیاز به تولیدات کشاورزی و مواد غذایی در جهان روز به روز بیشتر می شود. و این در حالی است که هر سال مقادیر زیادی از گیاهان زراعی و حاصل دسترنج کشاورزان زحمت کش در مزرعه و یا انبار مورد هجوم حشرات زیان آور عوامل بیماری زا و علف های هرز قرار می گیرند…

•  با توجه به رشد روز افزون جمعیت نیاز به تولیدات کشاورزی و مواد غذایی در جهان روز به روز بیشتر می شود. و این در حالی است که هر سال مقادیر زیادی از گیاهان زراعی و حاصل دسترنج کشاورزان زحمت کش در مزرعه و یا انبار مورد هجوم حشرات زیان آور عوامل بیماری زا و علف های هرز قرار می گیرند از این رو حفاظت گیاهان مورد کشت از گزند عوامل مخرب روز به روز اهمیت ویژه ای پیدا می کند .

•  با توجه به رشد روز افزون جمعیت نیاز به تولیدات کشاورزی و مواد غذایی در جهان روز به روز بیشتر می شود. و این در حالی است که هر سال مقادیر زیادی از گیاهان زراعی و حاصل دسترنج کشاورزان زحمت کش در مزرعه و یا انبار مورد هجوم حشرات زیان آور عوامل بیماری زا و علف های هرز قرار می گیرند از این رو حفاظت گیاهان مورد کشت از گزند عوامل مخرب روز به روز اهمیت ویژه ای پیدا می کند .

•  قدمت مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری های گیاهی به بیش از هزار سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد . هومر شاعر یونانی در حدود 1000سال پیش از میلاد مسیح در مورد کنه کشهای گوگردی و خاصیت تدخینی آنها مطالبی را نوشته است.

بطور کلی می توان توسعه و تولید سموم آفت کش را به چهار دوره تقسیم کرد :

• دوره اول : تا پیش ازکشف حشره کش ددت بود . .نسل اول آفت کشها

•  دوره دوم : از سال 1967 – 1993 . .نسل دوم آفت کشها

•  دوره سوم از سال 1967 تا کنون . نسل چهارم آفت کشها

•  دوره چهارم :نسل چهارم آفت کشها

فلسفه مبارزه شیمیایی

جایگاه مبارزه شیمیایی در مدیریت تلفیقی آفات عبارت است از بکار گیری انواع روشهای مبارزه بر علیه یک یا چند آفت به صورت منظم و سازمان یافته که بر اساس اصول و قواعد خاص صورت می گیرد و بر این اساس خسارت حاصله تا زیر سطح زیان اقتصادی پائین می آید.

مبارزه شيميايي با آفت

مفهوم حفاظت از گیاهان در برابر آفات عبارت است از کاهش دادن جمعیت آفات در هر مرحله از رشد که تاثیر مستقیم در ایجاد خسارت در محصول دارند.

زمان سم پاشی

•    کشاورز باید بداند که برای کنترل آفت چه نوع آفت کش و چه میزانی مورد نظر است . در برخی مواقع لازم است یک سم پاشی ملایم صورت بگیرد و این خود باعث کاهش مقاومت می شود .برای پیش بینی میزان سم مورد نیاز و زمان سم پاشی مناسب باید پیش بینی از وضعیت آفت داشته باشیم پیش بینی وضعیت آفت و جمع آوری یک سری اطلاعات اختصاصی و بیولوژیک و تلفیق آنها با شرائط جوی می باشد .در حال حاضر میزان اطلاعات در زمینه محدود است .

محاسبه مقدار سم

  1- محاسبه مقدار سم لازم از یک فرمولاسیون (X) با توجه به مقدار ماده موثره در هکتار (A) و در صد ماده موثره در فرمولاسیون (B) بوسیله رابطه زیر صورت می گیرد.

X = A x100

   B    

2- برای محاسبه مقدار سم موثره (Y) که لازم است با مقداری از یک ماده رقیق کننده (Q) برای به دست آوردن غلظت معینی از سم مخلوط می گردد از رابطه زیر استفاده می گردد.

Y=Q x                       

هداف

•  یک آفت کش لازم است روی هدف بخصوصی که مورد هجوم

آفت بیماریهای گیاهی و علفهای هرز قرار گرفته بکار برده شود. آلودگی محیط زیست بوسیله آفت کشها در اثر دریفت(قطرات

رانده شده به خارج از هدف ) آنها به خارج از مزرعه و بیرون از محدوده سم پاشی یکی از معایب کار بوده و انتفادی است که به آفت کشها می شود مخصوصا موقعی که اثرات سوء دریفت آشکار باشد .

مبارزه با آفات

•  مفهوم حفاظت از گیاهان عبارت است از کاهش جمعیت آفات در مرحله ای از تکامل آن که مسئولیت مستقیم خسارت به مزارع را بر عهده دارد . موثر ترین روش در حفاظت از گیاهان موقعی است که سم بکار رفته در مزرعه مورد هجوم آفات قرار گرفته به طور ضربتی جمعیت آن را کاهش داده و این کار طوری انجام شود که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.

طبقه بندی سموم

- بر اساس نحوه ورود به بدن

- سموم گوارشی

- سموم تماسی

- سموم تدخینی

2- براساس نحوه حرکت در گیاه

-  سموم سیستمیک

سموم نیمه سیستمیک

طبقه بندی سموم

3- طبقه بندی سموم بر اساس میزان سمیت

- سمیت دهانی

- سمیت تنفسی

-  خاصیت تجمعی

4- طبقه بندی سموم بر اساس میزان پایداری

- سموم بسیار بادوام :نظیر آلدرنالین و ددت

- سموم با دوام زیاد :نظیر روغنهای معدنی

-  سموم بادوام متوسط : نظیر لیندین و دی متوات

-  سموم با دوام کم : نظیر دیکلرووس

5- طبقه بندی سموم از لحاظ موجودات تحت اثر

6- طبقه بندی بر اساس نحوه اثر در بدن موجودات زنده

- سموم فیزیکی

- سموم پروتوپلاسمی 

-   سموم عصبی

-  مهارکننده زنجیره تنفسی

-  سموم ماهیچه ای

-  ترکیبات آلکیله کننده

 

7- طبقه بندی سموم بر اساس ساختار شیمیایی

1- ترکیبات معدنی

-  ترکیبات معدنی طبیعی

-  ترکیبات معدنی مصنوعی

2- ترکیبات آلی

-  ترکیبات آلی طبیعی

-  ترکیبات آلی مصنوعی

انتخاب فرمولاسیونها

انتخاب فرمولاسیون معمولا بستگی به :

• نظر مصرف کننده

• امکانات مصرف کننده

• فراهم بودن تجهیزات

• عدم ایجاد گیاه سوزی بر روی گیاهان

• در دسترس بودن

• قیمت آفت کش

تهیه فرمولاسیون آفت کش

یک ترکیب شیمیایی ایده آل دارای خصوصیات زیراست:

•  دارای تاثیر کافی و قطعی بر روی آفت باشند.

•  دارای اثر سوء بر محصول نباشد.

• دارای اثر سوء بر روی حشرات مفید نباشد .

• از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد.

• شرائط سم پاشی و نگه داری آن برای انسان ودام بی خطر باشد.

•  در محصولات غذایی بوی نامطبوعی ایجاد می کند.

• در صورتیکه تحت شرائط آب و هوایی نامناسب قرار بگیرد خصوصیات آن حفظ شود.

•  در محیط های قلیایی و اسیدی به سرعت تجزیه نشود.

•  در اکوسیستم ها ایجاد اختلال نکند.

مراحل تهیه سموم آفت کش

•  آزمایش ترکیب شیمیایی در فضای محدود و تعیین اثر آن برموجود زنده .

•  آزمایش در سطح زراعی محدود .

•  آزمایش طولانی مدت در مزرعه .

•  معرفی به بازار مصرف به صورت انحصاری .

 

قارچکشها

• در مورد قارچکشها دو نوع تقسیم بندی وجود دارد در تقسیم بندی اول قارچکشها به دو صورت کلی قارچکشهای : معدنی- آلی

دیده می شوند.

1-قارچکشهای معدنی خود به گروهای زیر تقسیم بندی می شود.

- قارچکشهای گوگردی نظیر : گل گوگرد –گوگرد وتابل

- قارچکشهای مسی نظیر : محلول بردو

- قارچکشهای قلعی نظیر:تریفینیک تری هیدروکسی

- قارچکشهای جیوه ای نظیر : متواکسی تیل مرکوری سیلیکا

•  روش دوم تقسیم بندی که فهرست بندی تاپیک قارچکشها است قارچکشها را به صورت زیر تقسیم بندی می کند.

1- قارچکشهای آلی

2- پروتئین های ضد قارچ

3- ترکیبات معدنی

4- قارچکشهای فسفره

5- سایر قارچ کشها

6- کنترل بیولوژیک

کنترل بیولوژیک قارچها

•  بیماری هایی که توسط قارچها کنترل میشوند:

1- سفیدک سطحی : توسط قارچی به نام Amplomyces

Quisqualis  کنترل می شود.

2- زنگ گندم : توسط قارچی به نامAphanocladum Album

3- پاخوره گندم :توسط قارچی به نام phialophora graminicola

 

 

بازدید : 775 یکشنبه 16 آبان 1395 زمان : 3:0
آمار سایت
  • کل مطالب : 491
  • افراد آنلاین : 3
  • آی پی امروز : 71
  • آی پی دیروز : 242
  • بازدید امروز : 259
  • باردید دیروز : 1,122
  • گوگل امروز : 5
  • گوگل دیروز : 52
  • بازدید هفته : 7,934
  • بازدید ماه : 22,758
  • بازدید سال : 908,303
  • بازدید کلی : 1,271,469