سیب زمینی ترش
سیب زمینی ترش، با نام علمی heliantus tuberosus l گیاهی علفی و دارای ساقهای به ارتفاع ۵/۱ تا ۳ متراست ساقه این گیاه راست وخشن میباشد. برگهای آن عموماً ساده، منفرد، نوک تیز و دارای کنارههای دندانه دار است
ترکیبات شیمیایی
غده سیب زمینی ترش دارای ۱ تا ۵/۱ درصد اینولین و ۳ تا ۵ درصد قندهای مختلف و ۲ درصد مواد ازته میباشد.
خواص درمانی
به صورت جوشانده مصرف شده و همچنین خا م آن پس از قرار دادن در سرکه و یا سالاد استفاده میشود. سیب زمینی ترش غذای مناسبی برای مبتلایان به بیماری قند«دیابت» میباشد.
محل رویش
منشا اصلی آن در آمریکای شمالی بوده و اکنون در ایران هم پرورش مییابد
نحوه کاشت سیب زمینی بدون خاک
تولید سیب زمینی در هوا فن آوری بسیار امید بخش جدیدی است که هوا کشت نامیده میشود.
(Aeroponics)
در این روش جدید گیاهچه های سیب زمینی در قاب های مخصوص بنحوی کاشته میشوند که ریشه و غده ها ی آنها در هوا معلق بوده و با خاک تماس ندارد .
با این روش دیگر نیاز به ضدعفونی خاک با مواد شیمیائی مضر نبوده و غده ها نیز سالم می مانند. قاب ها با پلاستیک سیاه پوشانده میشوند تا از نور محفوظ مانده و ریشه ها با محلولی از مواد غذائی مورد نیاز گیاه اسپری میشوند.
مرکز بین المللی سیب زمینی (CIP) در کشور پرو ، از این روش جهت افزایش تولید و کاهش هزینه های تولید ریز غده های سیب زمینی استفاده میکند. این روش تا ده برابر موثر تر از روش های معمول تولید ریز غده هاست و مزیت دیگر آن برداشت ریز غده ها در اندازه دلخواه از 5 گرمی تا 30 گرمی است.
اسپری کردن مواد غذائی بطور مستقیم روی ریشه ها این امکان را بوجود می آورد که مرحله رشد زایشی تا بیش 180 روز بدون وقفه ادامه یابد ، کاری که در روش های فعلی امکان پذیر نیست.
نتایج اولیه بسیار موفقیت آمیز بوده است بطوریکه از برخی از ارقام حدود 70 ریز غده بدست آمده در حالی که در روش های متداول امروزی این تعداد بین 5 تا 10 ریز غده بیشترنیست.
دانلود فایل آفت سیب زمینی کرم برگ خوار